top of page
Søk
  • Carina

Detox armhulene dine!

Hvis du leser dette, betyr det at du enten vurderer å bytte til en naturlig deodorant, eller du allerede har byttet og undrer deg over hvorfor du lukter litt. Uansett, her er svar på tingene du lurer på.


Hvorfor bør du detoxe armhulene dine?



En av tingene du ikke blir fortalt om vanlige deodoranter er at ingrediensene som blir brukt kan forstyrre kroppens naturlige evne til å kvitte seg med bakterier. Det er faktisk slik at desto lengre du har brukt kjemiske deodoranter, jo mer sannsynlig er det at kroppen din har blitt avhengig av disse ingrediensene for å holde seg luktfri.





Vanlige ingredienser i deodoranter

  • Aluminum: Noen studier har vist en sammenheng mellom aluminium og kreft. Det har også blitt vist en link til alzheimers.

  • Parabener: Forstyrrer den naturlige hormonbalansen og er ofte funnet i vev med brystkreft.

  • Formaldehyd: Kjent kreftfremkallende stoff som dreper bakterier, man kan også skade friske celler.

  • Ftalater: Hormonforstyrrende stoffer som kan skape en ubalanse i kroppen din.

  • Propylenglycol: Dette er en kjent ingrediens i frostvæske. Kan gi en ubalanse i imunforsvaret.

Hver og en av disse ingrediensene kan finne veien inn i blodet ditt. Har du noensinne tenkt over at huden i armhulene føles annerledes enn for eksempel huden på armene dine? Den tynne huden i armhulene er ekstra utsatt for kjemikaler som trenger gjennom porene og påvirker lymfeknuter og vevet rundt. Lymfeknuter er en viktig del av imunforsvaret ditt. Jobben de gjør er å fjerne giftstoffer, kreftceller, virus, bakterier mm. Om du har følt en liten klump i armhulen, så er det en lymfeknute som prøver å kvitte seg med noe som har kommet seg inn i kroppen.


Gi det tid

Det er en ting du bør vite før du kjøper din første naturlige deodorant. Den vil nok ikke fungere super bra helt i starten. Etter mange år med bruk av deodoranter med ingredienser som forstyrrer systemet, har kroppen glemt hvordan den skal håndtere bakterier (og lukt) på egenhånd. Å bytte over til naturlig deodorant er en prosess. Tenk på det som om å begynne på skolen igjen og den naturlige deodoranten er læreren din. Etterhvert som kroppen din blir vant til å ikke ha de skadelige kjemikaliene i seg, vil den naturlige bakteriefloraen i armhulen gjenopprettes og når du svetter vil det ikke lengre lukte vondt.

Litt inspirasjon; studier har vist at vanlige deodoranter forstyrrer den naturlige bakteriefloraen under armene, som får noen bakterier til å formere seg ukontrollert slik at du lukter enda verre når du bytter over til naturlig deodorant. Derfor er det viktig at du gir den nye deodoranten din litt tid til å detoxe seg!


Hvordan detoxe armhulene?

Det første steget er å kjøpe en naturlig deodorant. Men du er herved advart- De første dagene etter du har sluttet med din gamle deodorant, kan svetten din lukte ekstra vondt! Grunnen er at kroppen fremdeles er avhengig av din gamle deodorant for å balansere bakteriene i armhulen. Det kan være en god idea å ta noen dager med hjemmetrening i stedet for å dra til treningssenteret om du føler lukten er sjenerende.


4 tips for for å komme deg gjennom detox perioden


1. Drikk mye vann: Vann hjelper kroppen med å kvitte seg med avfallstoffer på en effektiv og naturlig måte. Sleng gjerne en båt sitron eller lime oppi for ekstra effekt.

2. Tenk over hva du spiser: Tro det eller ei, noen matvarer endrer kroppslukten din! Du kan aktivt gå inn for å lukte bedre. Den tryggeste måten er å holde seg til vegetarisk mat i noen dager, som gir deg en nøytral kroppslukt. Men ikke spis for mye løk og hvitløk!

3. Tørk deg godt etter du har dusjet: Tenk tilbake på det du lærte i naturfagstimen. Bakterier elsker varme, fuktige steder! Akkurat slik det er i armhulen din etter du har dusjet. Husk å tørke armhulene dine godt og om du svetter mye- bruk papir og tørk deg under armene i løpet av dagen.

4. Beveg deg og svett!: Fra en tidlig alder blir vi lært at det er ekkelt å lukte vondt, og derfor er det ekkelt å svette. Men å prøve å totalt hindre svette er ikke naturlig eller bra for kroppen. Antiperspiranter hindrer deg kanskje i å svette, men de tetter igjen porer og svettekjertler med aluminium i prosessen. Med andre ord, du svetter inne i kroppen i stedet for ut! Dette betyr at en kombinasjon av bakterier og kjemikalier forblir inne i kroppen din, i stedet for å komme ut, slik kroppen er designet. Litt trening for å få frem litt svette, og kanskje en tur i badstu, kan hjelpe å få fart på detoxprosessen, slik at kroppen igjen kan lære hvordan den kan kontrollere bakterier naturlig.


Oppsummering

  • Husk at detoxing er en prosess

  • Litt svette er bra for deg. Når du svetter, fjernes avfallsstoffer fra kroppen.

  • Hvis du barberer armhulene, gjør det om kvelden og påfør deodorant om morgenen, for å unngå irritasjon.

518 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page